Ukraina meedia: SBU tappis Ukraina delegatsiooni läbirääkija (2)

Postimees
Copy
Venemaa ja Ukraina läbirääkijad esmaspäeval. Denis Kirejev on paremal pool ukrainlaste seas kõige tagumine Ukraina lipu ees.
Venemaa ja Ukraina läbirääkijad esmaspäeval. Denis Kirejev on paremal pool ukrainlaste seas kõige tagumine Ukraina lipu ees. Foto: Belta/Scanpix

Ukraina ja Venemaa meedia andmetel tappis Ukraina julgeolekuteenistus SBU pankuri Denis Kirejevi, kes oli selle nädala alguses Ukraina ja Venemaa vahel toimunud läbirääkimiste Ukraina delegatsiooni liige.

Verhovna raada liige Oleksi Gontšarenko kirjutas Telegramis, et SBU kahtlustas Kirijevit riigireetmises. «Kinnipidamise ajal lasi Ukraina julgeolekuteenistus surnuks Ukraina läbirääkimisdelegatsiooni liikme Denis Kirejevi. Teda kahtlustati riigireetmises,» vahendas Interfax Gontšarenko sõnu.

Väitele pole antud ametlikku kinnitust. Uniani väljaande andmetel oli SBUl ligipääs telefonivestlustele, mis tõestasid, et Kirejev tegutses Venemaa agendina. Gontšarenko sõnul oli julgeolekuteenistusel tõestus tänu vahendajatele poliitilises sfääris.

Ukrainska Pravda andmetel kinnitas Kirejevi surma Verhovna raada liige Aleksander Dubinskõi. Ajakirjanduse andmetel suri Kirejev Petšora kohtu lähedal Kiievi kesklinnas.

Dubinskõi sõnul tegutses Kirejev pangandus- ja finantssfääris. «Kuidas sai ta Ukraina delegatsiooni liikmeks? Ma tahaks seda presidendi meeskonnalt teada,» kirjutas ta.

Esimene Ukraina ja Venemaa läbirääkimiste voor toimus 28. veebruaril Ukraina-Valgevene piiril Pripjati jõel, Valgevene Gomeli piirkonnas. Teine kõneluste voor toimus 3. märtsil. Kumbalgi päeval ei saavutanud delegatsioonid märkimisväärset edu. Järgmised kõnelused on planeeritud esmaspäevaks.

Ent Ukraina kaitseväe luurekeskuse teatel hukkusid Kirejev ja veel kaks luuretöötajat Ukrainat kaitstes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles