Ukraina avaldab muljet kodumaal loodud droonidega (3)

Copy
Ukraina vägede varustuses olevad Punisheri nime kandvad droonid on alates sõja puhkemist teinud üle 60 eduka rünnaku Vene vägede vastu.
Ukraina vägede varustuses olevad Punisheri nime kandvad droonid on alates sõja puhkemist teinud üle 60 eduka rünnaku Vene vägede vastu. Foto: UA-Dynamics

Ukraina vägede varustuses olevad Punisheri nime kandvad droonid on alates sõja puhkemist teinud üle 60 eduka rünnaku Vene vägede vastu.

Ukraina sõjatehnoloogia ettevõtte UA-Dynamics insener Eugene Bulatsev ütles väljaandele The Times, et Punisheri droonid on võimaldanud soodsalt ja lihtsalt anda vastasele löögi, ilma et ohtu satuks tsiviilelanike elud.

Punisheri droonid suudavad kanda kuni kolm kilogrammi lõhkeainet ja lennata kuni 30 miili (48 kilomeetri) kaugusele.

Kõnealuseid droone valmistab Ukraina ettevõte UA-Dynamics, millele pandi alus 2014. aastal, mil puhkes sõjategevus Ida-Ukrainas.

«Kolmandik ettevõtte töötajatest on veteranid, kel on kogemus erioperatsioonidega sügaval vaenlase territooriumil,» ütles ettevõtte mitteametlik pressiesindaja Maxim Subbotin.

Droonide peamised sihtmärgid on vaenlase kütuse- ja relvahoidlad ning õhutõrjesüsteemid.

Firma on varem öelnud, et Punisheri droonid põhjustavad vaenlase ridades segadust, sest vastasel pole aimugi, mis teda tabanud on. Kuna droonid on suhtelised väikesed ja kerged, jäävad need radaritele märkamatuks. 

Droonid saavad üheaegselt võtta peale kolm pommi ja anda löögi kolmele eri sihtmärgile. Seejärel lendavad need väga kiiresti tagasi baasi ja vaid minutitega saab neile peale panna uued lõhkekehad ning droonid taas lahingusse saata.

Lisaks kodumaistele Punisheri droonidele on Ukraina vägede kasutuses ka umbes 20 Türgi päritolu Bayraktar TB2 drooni. Eelmisel nädalal Ukraina sõjaväe avaldatud videos on näha, kuidas Bayraktar TB2 drooniga antakse löök Vene tankide ja soomumasinate kolonnile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles