Kalle Laanet: mina isiklikult toetan lennukeeluala Ukraina kohal (7)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Otse Postimehest: Kalle Laanet
Otse Postimehest: Kalle Laanet Foto: Jaan Vanaaseme/Postimees

ETV saates «Terevisioon» rääkis kaitseminister Kalle Laanet (RE), et toetab Ukraina kohal õhuruumi sulgemist, ent Eesti seisukoht on lõpuks see, mille 30 NATO riiki omavahel kokku lepivad. 

«Kui sa saadad hävitajad reaalselt õhuruumi kaitsma, siis see on lisaargument sõtta sekkumise jaoks. Mina ei julge öelda, kas lõpuks saab see otsus olema nii- või naapidi. Aga kui minu isiklikku arvamust küsida, siis isiklikult ma teeks selle käigu. Minu isiklik arvamus on jah,» rääkis Laanet. 

Endine kaitseväe juhataja Tarmo Kõuts rääkis Postimehe erisaates, et Ukraina õhuruumi sulgemine tooks kaasa NATO ja Vene vägede põrkumise. 

Lennukeelutsooni kehtestamine Ukraina kohal on muutumas vältimatuks, kirjutab Eesti 200 juhatuse liige Lauri Hussar. 

«Ainult nii on võimalik peatada massilist tsiviilelanike tapmist. Venemaa sooritab üha uusi sõjakuritegusid, kasutades keelatud kassettpomme ja vaakumpomme. Lääneliitlastel on olemas piisav võimekus Ukraina õhuruumi sõjaliseks sulgemiseks ning lennukeelutsooni kehtestamiseks,» märkis Hussar. «Õhuruumi sulgemine tähendaks Putini invasiooni takistamist ning veelgi olulisem on kümnete tuhandete tsiviilelanike elude päästmine,» lisas ta. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles