Mihkelson: Venemaa aktiviseerumine on arutu poliitiline šantaaž

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (IRL) juhtis täna parlamendis peetud kõnes tähelepanu Venemaa sõjalisele aktiveerumisele Läänemere piirkonnas.

«Meile pole jäänud märkamatuks, et Venemaa on viimasel ajal jätkanud oma julgeolekujõudude kasvatamist või uute sõjaliste installatsioonide paigutamist Läänemere piirkonnas,» märkis Mihkelson täna Riigikogu välispoliitika debatil peetus kõnes, mille teksti riputas poliitik üles ka oma ajaveebi.

Mihkelson tõi konkreetse näitena Venemaa kindralstaabi otsuse paigutada Kaliningradi oblastisse kaasaegsed õhukaitsekompleksid S-400 Triumf ja lühimaaraketid Iskander.

«Seda ei saa kuidagi teisiti hinnata, kui arutu poliitilise šantaažina oma strateegilise partneri NATO vastu,» tõdes Mihkelson, kelle sõnul püüab Venemaa sel moel mõjutada nii allianssi kui ka Euroopa Liitu.

Tema sõnul on Venemaa Euroopa lähiaja suurim väljakuse, kuna Moskva püüab tõmmata selge piiri ELi ja eriti NATO võimalikule itta laienemisele ning mõjutada samal ajal mõlema organisatsiooni otsuste mõjutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles