Austraalia tulvaveeohvrite arv tõusis 20-ni

BNS
Copy
Üleujutus.
Üleujutus. Foto: AFP/SCANPIX

Juba nädal aega kestnud üleujutuse ohvrite arv Austraalia idarannikul tõusis teisipäeval 20-ni, kui Sydneys leiti tulvaveest mehe ja naise surnukeha.

Politsei sõnul on leitute puhul ilmselt tegemist ema ja pojaga, kelle auto jäi tormi ajal kanalisse.

Tormi tõttu on Austraalia suurimas linnas oma kodudest evakueeritud kümneid tuhandeid elanikke. Riiklik ilmateenistus hoiatas Sydneyt kahe eesseisva ööpäeva eest ning evakueerimiskorraldus on antud 60 000-le inimesele.

Tugev vihmasadu on Sydneys üle ujutanud maju ja sildu, pühkinud minema autosid ning muuhulgas on langes sisse kaubanduskeskuse katus.

Paduvihmad ja tugev torm kestavad teist nädalat ning riiklik hädaabiteenistus hoiatas teisipäeval üleujutuse eest kogu Uus-Lõuna-Walesi osariigi 2000 kilomeetri pikkust rannikuala.

Päästeteenistuse pressiesindaja Phil Campbell ütles AFP-le, et toimuv on justkui vesine vaste «musta suve» võsapõlengutele, mis räsisid Austraalia idaosa 2019. aasta lõpukuudel ja 2020. aasta alguses.

«Meil on olnud sarnane mõju kogukondadele, kuna teed on suletud, taristu on kahjustatud ja on elektrikatkestused,» lisas ta.

Uus-Lõuna-Walesi põhjaosas on tulvaveed hävitanud maju ja sajad inimesed püüdsid end päästa katustele ronides.

Päästeteenistuse andmetel on üle kontrollitud ligi pooled umbes 5000-st üleujutuses kannatada saanud kodudest, mis on elamiskõlbmatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles