Tsihhanovskaja ei ole rahul Eesti otsustega: eristagem valgevenelasi režiimist (4)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Valgevene opositsiooniliider Svjatlana Tsihhanovskajaga mais 2021 Postimehele intervjuud andmas.
Valgevene opositsiooniliider Svjatlana Tsihhanovskajaga mais 2021 Postimehele intervjuud andmas. Foto: Sander Ilvest

Valgevene opositsiooniliider Svjatlana Tsihhanovskaja kritiseeris ühismeedias Eesti otsust lõpetada e-residendi staatuse väljastamine Valgevene kodanikele. Samuti võis kommentaarist välja lugeda kriitikanooli Tartu Ülikooli otsuse pihta mitte lasta valgevenelasi kandideerima õppekohtadele.

Tsihhanovskaja sõnul loodetakse Valgevene opositsioonijõudu toetava kogukonnaga Eestis paluda Eesti valitsust tühistada senised otsused.

«Eristagem valgevenelasi režiimist,» kommenteeris Tsihhanovskaja.

Täna otsustas valitsus võimaliku sanktsioonidest möödahiilimise ning Venemaa ja Valgevene ebaseadusliku tegevuse takistamiseks peatada Eesti e-residendi staatuse väljastamise Venemaa ja Valgevene kodanikele.

Siseminister Kristjan Jaani (Keskerakond) pidas otsust vajalikuks, kuna ei taheta, et Eestis pakutavaid võimalusi kasutataks pahatahtlikult ära Ukraina-vastase agressiooni toetamiseks. 

Samuti teatas Tartu Ülikool täna, et eeloleval sügisel ei ole õppeasutusse võimalik kandideerida Vene Föderatsiooni ja Valgevene kodanikel, kellel pole mõnda ELi liikmesriigi elamisluba, pikaajalist viisat või kes ei ole juba Eestis õppimas.

«Olukorras, kus Ukrainas surevad süütud inimesed, on Tartu Ülikool solidaarne Ukraina akadeemilise kogukonna ja kogu riigiga,» selgitas ülikooli õppeprorektor Aune Valk.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles