EESLIINIL ⟩ Proteesiga küborg: kui mul oleks jalg alles, seisaksin eesliinil (3)

Copy
Küborg Aleksandr Kikini pilk räägib iseenda eest, mida mees praegusest sõjast arvab. Sõnadesse panduna on tema sõnum aga lihtne – ukrainlased ei vaja oma riigi pinnale mingisuguseid vabastajaid ega nn Vene maailma.
Küborg Aleksandr Kikini pilk räägib iseenda eest, mida mees praegusest sõjast arvab. Sõnadesse panduna on tema sõnum aga lihtne – ukrainlased ei vaja oma riigi pinnale mingisuguseid vabastajaid ega nn Vene maailma. Foto: Dmitri Kotjuh

Postimehe ajakirjanikud veetsid ühe päeva Ukraina pealinnas sealse parempoolsete ühenduse Pravõi Sektor liikmetega, et näha, kuidas nad abistavad kodudes, varjendites, haiglates või kaitsepositsioonidel viibivaid kiievlasi. 

Tänaval peatub musta värvi soomustatud maastur Land Cruiser V8. Ukraina rikkamate inimeste hulka kuuluva ärimehe ja endise ülemraada liikme Vitali Homutõnniku võimsa masina roolis istub Serhei, tema kõrvalistmel Aleksandr.

Viimane hoiab istme kõrval käimiskeppi, põlvedel lebab Kalašnikovi automaat. Õigemini küll põlvel, sest mehe vasakut jalga asendab tänapäevane protees. Ihuliikme kaotas Aleksandr kaheksa aastat tagasi miiniplahvatuses, kui võitles Ukraina eest Donbassis. Plahvatuses sai surma kuus meest, tema oli ainus ellujääja. 

«Kui mul oleks jalg alles, siis viibiksin eesliinil. Saan aru, et nendeks ülesanneteks, mida nemad täidavad, pole ma võimeline. Seega tegelen asjadega, millega saan hakkama, aga kui on vaja, kasutan kõhklemata relva. Et hävitada marodööre. Seda ma oskan ja olen selleks suuteline,» kinnitab Aleksandr.

Vaata saadet «Otse Eloga»

Täna kell 22 Kanal 2 ja Postimehe ühissaates «Otse Eloga»: Ukrainas viibivad Postimehe ajakirjanikud veetsid terve päeva ühenduse Pravõi Sektor relvastatud liikmetega, kes valmistuvad Kiievit kaitsma. Euroopas on suurenenud tuumakatastroofi oht. Uurime, kui kiiresti ja kuidas jõuab info õnnetusest meie ekspertideni. Saates räägivad ka Eestisse põgenenud ja pommitamise üle elanud väikeste laste emad. Stuudios on kindralmajor reservis Neeme Väli, kes on töötanud NATO peakorteris ja osalenud NATO tuumapoliitika väljatöötamisel.

Vaata saadet SIIT.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles