Austria tühistab vaktsineerimiskohustuse (3)

Copy
Austria Euroopa asjade minister Karoline Edtstadler.
Austria Euroopa asjade minister Karoline Edtstadler. Foto: Georges Schneider/www.imago-images.de/Scanpix

Austria peatab seaduse, mis kohustab kõiki täiskasvanuid end Covid-19 vastu vaktsineerima, teatas täna valitsus.

Üheksa miljoni elanikuga Austria oli üks vähestest riikidest maailmas, kus koroona vastu vaktsineerimine tehti kõigile täiskasvanutele kohustuslikuks.

Vaktsiinikohustuse seadus hakkas kehtima kuu aja eest ja nägi selle eirajatele alates märtsi keskpaigast ette kuni 3600 euro suuruse trahvi.

Euroopa asjade minister Karoline Edtstadler ütles täna, et seadusega tekkinud põhiõiguste riivamist ei saa enam pandeemiaohuga õigustada.

«Pärast konsultatsioone tervishoiuministriga otsustasime, et järgime (ekspert)komisjoni nõuandeid ja peatame kohustusliku vaktsineerimise,» ütles Edtstadler pärast valitsusistungit.

«Me ei näe vajadust selle vaktsiinikohustuse jõustamiseks (omikron)variandi tõttu, mis on saanud valdavaks.»

Koroonaviiruse omikrontüvi on kergemini nakkav, kuid haigus on märksa kergem kui eelmiste tüvede puhul, nii et Austria haiglad tulevad patsientide hulgaga toime.

Seaduse ülevaatamist on nõutud viimasel ajal üsna häälekalt, sest Austria on viimastel nädalatel enamiku muid koroonapiiranguid tühistanud.

Teisipäeva seisuga oli Austrias kogu pandeemia jooksul tuvastatud ligi kolm miljonit nakkusjuhtu ja üle 15 000 koroonasurma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles