REPORTAAŽ UKRAINAST Harkivi sünnitusmajas katavad emad oma beebid pommitamise ajal tekkidega (1)

Copy
Harkivi sünnitushaigla varjend. 32-aastane Jana hoiab süles kolmenädalast poega Mišat. Nad on varjendis elanud sõja algusest saadik ehk tänaseks 14 päeva. Pommitamiste ajal katab ta poja tekiga. Tagumisel voodil lohutab oma peagi kuuseks saavat tütart Milenat 36-aastana Jelena.
Harkivi sünnitushaigla varjend. 32-aastane Jana hoiab süles kolmenädalast poega Mišat. Nad on varjendis elanud sõja algusest saadik ehk tänaseks 14 päeva. Pommitamiste ajal katab ta poja tekiga. Tagumisel voodil lohutab oma peagi kuuseks saavat tütart Milenat 36-aastana Jelena. Foto: Dmitri Kotjuh

Harkivi oblasti regionaalhaigla sünnituskeskuse varjendis elavad oma esimesi päevi 13 beebit, kes on sündinud vahetult enne sõda või juba sõja ajal.

«Ta on meil juba kangelane,» ütles 32-aastane Jana oma tänaseks 19-päevase poja Miša kohta. Miša sündis 19. veebruaril enneaegselt. Ta kaalus 1,4 kilo ja viibis kuni sõja alguseni sünnitusmaja reanimatsiooniosakonnas. Sealt sattus ta koos emaga edasi haigla varjendisse, mis tegelikult on haigla kelder. Seal, maa all, on ta elanud kitsastes tingimustes juba 12 päeva.

«Loomulikult kuuleb ka siia alla linna pommitamist,» rääkis Jana. «Mul on sellistel hetkedel suur hirm, püüan Miša tekiga kõvasti kinni katta ja kaitsta, et ta ei kardaks.»

Sünnitusmaja asub poole kilomeetri kaugusel Harkivi Vabaduse väljakust, mida Vene lennuvägi 1. märtsil kõvasti pommitas. Haiglat ümbritsevatel tänavatel on samuti pommitabamusi saanud hooneid. Haiglat pole seni pommid tabanud.

Jana pere korter asus elumajas Harkivi kesklinnas Ukraina lennuväe lennukooli ühiselamu kõrval. Vene lennuvägi pommitas ühiselamut samuti 1. märtsil. Jana maja sai kolm raketitabamust, korterist ei jäänud tema sõnul midagi järele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles