Venemaa süüdistab USAd biorelvade programmi toetamises Ukrainas (16)

Copy
Vene kaitseministeeriumi kõneisik Igor Konašenkov.
Vene kaitseministeeriumi kõneisik Igor Konašenkov. Foto: Vene kaitseministeerium / AFP / Scanpix

Venemaa süüdistas täna Ameerika Ühendriike biorelvade programmi rahastamises Ukrainas.

Vene kaitseministeeriumi kõneisik Igor Konašenkov ütles, et «selle ja teiste Pentagoni rahastatud biouuringute eesmärk Ukrainas on luua mehhanism tapvate patogeenide varjatud levitamiseks».

Konašenkov väitis, et ministeeriumi käsutuses on dokumendid, kust detailselt nähtuvad USA sõjalis-bioloogilised tegevused Ukrainas, sealhulgas ukrainlaste bioloogilise materjali toimetamine välismaale.

Tema sõnul kavatses Washington viia läbi lindude, nahkhiirte ja roomajate patogeenide uurimist, aga ka Aafrika seakatku ja Siberi katku uuringuid. «Ukrainas üles seatud ja rahastatud biolaboratooriumid tegid eksperimente nahkhiirte koroonaviiruse näidistega,» väitis kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Nii Washington kui ka Kiiev eitavad bioloogiliste relvade tootmiseks mõeldud laborite olemasolu Ukrainas.

Valge Maja pressiesindaja Jen Psaki ütles läinud ööl, et nad on märganud Venemaa valeväidete levitamist ning sedagi, et Hiina ametnikud võimendavad seesuguseid vandenõuteooriaid.

«See on absurdne. See on seda laadi valeinfooperatsioon, mida oleme näinud venelastelt korduvalt aastate jooksul Ukrainas ja teistetes riikides,» kirjutas Psaki Twitteris. Ta lisas, et niisugused väited on ümber lükatud ja esindavad täpselt seesuguseid valeettekäändeid, mille eest USA on ammu hoiatanud.

2018. aastal süüdistas Venemaa Ameerika Ühendriike selles, et nad korraldavad salaja bioloogilisi eksperimente Gruusias asuvas laboris.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles