Meedia: Putin pani FSB välisteenistuse juhi koduaresti

BNS
Copy
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klementyev/Sputnik/EPA/Scanpix

Pärast kaht nädalat sõda Ukrainas on Vene president Vladimir Putin alustanud repressioone FSB välisteenistuse vastu, mis teavitas teda sissetungi eelõhtul Ukraina poliitilisest olukorrast, vahendas reedel meedia, viidates aastaid FSB-d uurinud allikatele.

Väidetavalt on president pannud koduaresti FSB välisteenistuse juhi ja tema asetäitja, keda süüdistab luurealastes ebaõnnestumistes, mille tõttu on Vene sõjaväge Ukrainas tabanud piinlikud kaotused, kirjutasid muu hulgas Briti väljaanne Daily Mail ja portaal Meduza.

Vene julgeolekuteenistuste eksperdi Andrei Soldatovi sõnul ütlesid FSB allikad talle, et agentuuri välisteenistuse juht Sergei Beseda (68) on Putini korraldusel kinni peetud.

Soldatov ütles Daily Mailile, et kinni peeti ka Beseda asetäitja Anatoli Boljuhh.

Väidetavalt süüdistas Putin teenistust vigastes luureandmetes, mis kinnitasid talle enne sissetungi, et Venemaa väed kohtavad Ukrainas vaid sümboolset vastupanu ja ukrainlased ise tahavad oma liidritest vabaneda.

Repressioonide põhjuste hulgas on õõnestus- ja salaoperatsioonideks Ukrainas eraldatud raha väärkasutamine, aga ka tahtlik valeteave Ukraina poliitilise olukorra kohta.

Väidetavalt edastas FSB julgeolekuteenistus talle luureandmeid, mille kohaselt on Ukraina nõrk, tulvil neonatslikke rühmitusi ja annab rünnaku korral kergesti alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles