VIDEOD Meeleavaldaja Vene riigikanali otse-eetris: nad valetavad siin teile! (10)

Postimees
Copy
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV Ziņu dienesta Twitter video

Vene riigikanali Pervõi Kanal uudistesaates «Vremja» pääses otse-eetrisse Ukrainat toetav meeleavaldaja.

Protestija hõikas sõjavastaseid loosungeid, plakat näo ees, millel kirjas «Ei sõjale! Lõpetage sõda! Ärge uskuge propagandat! Nad valetavad siin teile!»

Hiljem selgus, et meeleavaldaja näol on tegemist telekanali toimetaja Marina Ovsjannikovaga. Kinnipeetud Ovsjannikova viibib juristist inimõigusaktivisti Pavel Tšikovi sõnul Ostankino politseijaoskonnas, kus meeleavaldajat süüdistatakse Vene sõjaväe diskrediteerimises.

Ühismeedias levib video Ovsjannikovast, kes on juhtunule eelnevalt lindistanud pöördumise, kus mõistab hukka Venemaa agressiooni Ukrainas ning süüdistab kõiges juhtunus Vladimir Putinit.

«Mu isa on ukrainlane, ema venelanna - nad pole kunagi vaenlased olnud,» märgib Ovsjannikova, kelle kaelas ripub mõlema riigi lipuvärvides kee, mis naise sõnul tähendab, et Venemaa peab lõpetama vennatapusõja.

«Mul on väga häbi nende aastate eest, mil ma olen telekanali heaks töötanud ning Kremli propagandat levitanud ja lasknud Vene rahvast zombistada,» lisas ta.

«Me ei öelnud midagi juba 2014. aastal, mil see kõik algas. Me ei avaldanud meelt, kui Kreml Navalnõid mürgitas. Me vaatasime vaikides pealt selle ebainimliku režiimi tegutsemist,» märkis Ovsjannikova, lisades, et kümned järeltulevad põlved ei suuda maha pesta seda vennatapusõda.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles