Tuntud ajakirjanikud lahkuvad Vene telekanalitest

rus.postimees.ee
Copy
Telekanali Pervõi Kanal toimetaja Marina Ovsjannikova protest uudistesaate «Vremja» otse-eetris.
Telekanali Pervõi Kanal toimetaja Marina Ovsjannikova protest uudistesaate «Vremja» otse-eetris. Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Vene telekanalitest on hakanud järjest enam lahkuma tuntud ajakirjanikke, täna sai avalikkus teada kolme Venemaal tuntud teleajakirjaniku lahkumisest.

Telekanali NTV uudisteprogrammi «Segodnja» («Täna») ajakirjanik Lilia Gildejeva teatas, et ta viibib välismaal ja ta on NTVst lahkunud, kirjutab venekeelne Postimees.

Aastast 2006 NTVs töötanud Gildejeva kirjutas sotsiaalmeedias, et enne sellest teatamist sõitis ta välismaale. «Kõigepealt sõitsin ära, kartsin, et lihtsalt niisama ei lubata, alles pärast seda kirjutasin selle avalduse,» teatas Gildejeva.

Ajakirjanik Roman Super andis teada veel kahe ajakirjaniku lahkumisest. Anna Agalakova lahkus telekanalist Pervõi Kanal ja Vadim Glusker NTVst.

«Sõbrad Pervõi Kanalist teatavad, et pärast eilset Ovsjannikova väljaastumist on telekanalis kohutav segadus. Kõiki tööle tulevaid inimesi kontrollitakse hoolega,» teatas Super.

Agalakova asus telekanalis Ort tööle 1999 aastal. 2002. aastal muutis Ort oma nime Pervõi Kanaliks. Glusker töötas NTVs alates 2001. aastast.

Telekanali Pervõi Kanal toimetaja Marina Ovsjannikova läks eile õhtul uudistesaate «Vremja» («Aeg») ajal otse-eetris diktori selja taha, hõikas sõjavastaseid loosungeid ja kandis plakatit, millele oli vene ja inglise keeles kirjutatud «Ei sõjale! Lõpetage sõda! Ärge uskuge propagandat! Nad valetavad siin teile! Venelased sõja vastu!».

Ühismeedias levib video Ovsjannikovast, kes on juhtunule eelnevalt lindistanud pöördumise, kus mõistab hukka Venemaa agressiooni Ukrainas ning süüdistab kõiges juhtunus Vladimir Putinit.

«Mu isa on ukrainlane, ema venelanna - nad pole kunagi vaenlased olnud,» märgib Ovsjannikova, kelle kaelas ripub mõlema riigi lipuvärvides kee, mis naise sõnul tähendab, et Venemaa peab lõpetama vennatapusõja.

«Mul on väga häbi nende aastate eest, mil ma olen telekanali heaks töötanud ning Kremli propagandat levitanud ja lasknud Vene rahvast zombistada,» lisas ta.

«Me ei öelnud midagi juba 2014. aastal, mil see kõik algas. Me ei avaldanud meelt, kui Kreml Navalnõid mürgitas. Me vaatasime vaikides pealt selle ebainimliku režiimi tegutsemist,» märkis Ovsjannikova, lisades, et kümned järeltulevad põlved ei suuda maha pesta seda vennatapusõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles