Põhja-Korea tulistas ebaõnnestunult lendkeha

Copy
Lõuna-Korea teatas Põhja-Korea uuest relvakatsetusest, mis ilmselt ebaõnnestus.
Lõuna-Korea teatas Põhja-Korea uuest relvakatsetusest, mis ilmselt ebaõnnestus. Foto: Lee Jin-man / AP / Scanpix

Põhja-Korea tulistas kolmapäeval «tundmatu lendkeha», kuid tundub, et see arvatav raketikatsetus ebaõnnestus koheselt, edastas Lõuna-Korea sõjavägi.

«Põhja-Korea tulistas tundmatu lendkeha Sudani piirkonnast täna kell 9.30, kuid eeldatakse, et see ebaõnnestus koheselt,» teatas staabiülemate ühendkomitee avalduses.

Jaapani meedia teatas viitega kaitseministeeriumi ametnikule, et tegemist võis olla ballistilise raketiga.

Tegemist on Põhja-Korea kümnenda relvakatsetusega sel aastal. Neist seitse on olnud raketikatsetused ja kaks seotud luuresatelliidiga.

Arvatakse, et Põhja-Korea võib peatselt korraldada mandritevahelise ballistilise raketi katsetuse, mis oleks kõige märkimisväärsem provokatsioon alates 2017. aastast.

USA ja Lõuna-Korea sõjaväelased ütlesid eelmisel nädalal, et viimased kaks katsetust 27. veebruaril ja 5. märtsil olid ilmselt seotud Hwasong-17 raketi arendamisega. Põhja-Korea näitas seda 2020. aasta oktoobris sõjaväeparaadil.

Ekspertide hinnangul püüab Põhja-Korea suurendada oma mandritevaheliste ballistiliste rakettide (ICBM) võimekust ning saata orbiidile ka esimese luuresatelliidi. Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni sõnul on neid vaja toimetulemiseks Ameerika vaenulikkusega.

Hwasong-17 on Põhja-Korea suurim rakett, mis võib lennata kuni 15 000 kilomeetrit. See tähendaks võimekust rünnata ükskõik millist punkti USA-s ja kaugemalgi.

2017. aastal katsetas Põhja-Korea mandritevahelisi ballistilisi rakette Hwasong-14 ja Hwasong-15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles