Uus-Meremaa taasavab peatselt oma piirid

BNS
Copy
Jacinda Ardern
Jacinda Ardern Foto: Mark Mitchell/Pool Photo via AP/SCANPIX

Uus-Meremaa taasavab peatselt oma piirid, kuna ranged meetmed on muutnud riigi turvaliseks kohaks, teatas kolmapäeval peaminister Jacinda Ardern.

«Me oleme valmis tervitama maailma tagasi,» ütles ta ajakirjanikele.

«Ma olen uhke, et Uus-Meremaa on riik, mis on praegu valmis pakkuma turvalist paika, kuhu meie turistid saaksid tagasi pöörduda,» lisas Ardern.

Peaminister ütles, et vaktsineeritud austraallased võivad tulla ilma karantiini või eneseisolatsiooni jäämata juba alates aprillist, mitte juulist nagu varem plaaniti.

Reisijad teistest riikidest, millel on Wellingtoniga viisavabadus - seal hulgas põhjapoolkeralt, Jaapanist, Singapurist, Koreast ja Taiwanist - lubatakse Uus-Meremaale alates 1. maist.

Ardern ütles, et see muudatus aitab anda suure tõuke Uus-Meremaa raskustes turismitööstusele.

2019. aastal külastas Uus-Meremaad 3,9 miljonit välisturisti, kuid piirid sulgusid koroonapandeemia tõttu 2020. aasta märtsis. Umbes 40 protsenti turistidest on pärit Austraaliast.

Riik kogeb praegu koroonaviiruse omikrontüvega seotud nakatumiste lainet. Teisipäeval lisandus rohkem kui 21 000 uut nakkusjuhtu. 95 protsenti elanikest on aga saanud kaks doosi koroonavaktsiini ning viie miljoni elanikuga riigis on COVID-19 tagajärjel surnud ainult 117 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles