KOHALIK VAADE Riia ukraina kooli suutlikkus ammendus põgeniketulva all kiiresti

Sabīne Bērziņa
, ajakirjanik, Riia
Copy
Ukrainast põgenenud lapsed mängivad vastuvõtukeskuses Moldova pealinnas Chișinăus. Läti siseministeerium valmistab ette umbes 500 Ukraina põgeniku Moldovast Lätisse toomist. 
Ukrainast põgenenud lapsed mängivad vastuvõtukeskuses Moldova pealinnas Chișinăus. Läti siseministeerium valmistab ette umbes 500 Ukraina põgeniku Moldovast Lätisse toomist. Foto: Dumitru Doru/Epa/Scanpix

Riia ukraina keskkooli fuajees ootas reede hommikul direktori asetäitjat Romāns Tillerist erekollases talvemantlis ja sinistes teksades naine – nagu paljud teised Ukraina põgenikud, lootis ta oma lapsele koolis õppekoha leida.

Seekord lahkus ta koolimajast pärast lühikest jutuajamist kokkuleppega naasta, kui perekonnal on Läti viisad käes.

1991. aastal asutatud Riia ukraina keskkool on Lätis ainus, kus õpetatakse peale tavapärase lätikeelse kooliprogrammi ka ukraina keelt, kirjandust, aja- ja kultuurilugu. Seni käis õppeasutuse lasteaia ja kooli osas kokku 302 last, kuid nüüd saabunud põgenikelainega on kaasnenud ka märgatav huviliste arvu kasv, sest Ukraina pered soovivad, et nende lastel ei jääks haridusse sisse liiga suurt lünka ja nad saaks õppida võimalikult koduses keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles