Iirimaal toimub pärast pandeemiat taas Püha Patricku päeva festival

Copy
Püha Patricku päeva tähistav mees seismas Dublini peapostkontori ees. Foto on illustreeriv.
Püha Patricku päeva tähistav mees seismas Dublini peapostkontori ees. Foto on illustreeriv. Foto: PAUL FAITH / AFP / Scanpix

Sajad tuhanded iirlased ja külastajad muudest riikidest peaksid Iirimaal neljapäeval tähistama Püha Patricku päeva esimest korda pärast kaks aastat kestnud koroonapandeemia pausi.

2020. aasta algul olid Iirimaa kaitsepühaku auks peetavad üritused ühed esimesed, mis ära jäeti.

Praeguseks on piirangud tühistatud ja organiseerijad on raaminud tänavuse ürituse kui naasmine normaalsusesse COVID-19 pandeemiast.

Korraldajate sõnul tuleb paraad läbi Dublini kesklinna ajaloo suurim ja parim.

Püha Patricku festivali ajutine juht Anna McGowan ütles, et linna- ja riigipoolse lisarahastuse abil tuleb sellest «Iirimaa taasavamine».

Iiri valitsus andis festivalile rohelise tule jaanuaris, mis jättis organiseerijatele tavatult vähe aega.

Kokku oodatakse festivalile kuni 400 000 külastajat ja 3000 osalejat.

Paraadi marsruut, mis on tavaliselt palistatud pea täielikult rohelise värviga, ehitakse tänavu ka Ukraina lipuvärvide sinise ja kollasega.

Külastajaid ärgitatakse tooma kaasa esemeid nagu Ukraina lipud, et näidata oma solidaarsust pärast Venemaa sissetungi oma naaberriiki. Mõned osad paraadist on pühendatud ka sõjale, ütlesid organiseerijad.

Dublini pubis The Temple Bar valmistutakse aasta kõige kiiremaks päevaks. Baarmeni Andrew Roche sõnul on pubid suletud kuni keskpäevani ning kui janune rahvas lõpuks kaevu äärde pääseb, siis «pole hetkegi, kui õlu ei tule viiest kraanist korraga» ning «katkematult õlu voolab välja ja raha voolab sisse».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles