Arnold Schwarzenegger: Putin, lõpeta sõda

Copy
Arnold Schwarzenegger.
Arnold Schwarzenegger. Foto: Gaelen Morse/AFP/Scanpix

«Terminaatori» staar Arnold Schwarzenegger keelitas täna Vene presidenti Vladimir Putinit lõpetama «mõttetut» sõda Ukrainas, ja nimetas elle vastu protestivaid venelasi uuteks kangelasteks.

«Ukraina ei alustanud seda sõda,» ütles endine California kuberner Twitterisse postitatud emotsionaalses sõnumis vene rahvale ja Vene sõduritele.

«Ma räägin täna teiega, sest maailmas toimub asju, mida teie eest varjatakse, kohutavaid asju, millest peaksite teadma,» ütleb Schwarzenegger üheksaminutises videos.

Austria päritolu USA filmitäht, kelle «Punane kuumus» («Red Heat») oli esimene Ameerika film, mis võeti üles Moskva Punasel väljakul, rääkis nüüd kiindumusest venelaste vastu ja kohtumisest Vene tõstja Juri Vlassoviga, kui ta oli 14 aastat vana.

«Vene inimeste jõud ja süda on mind alati innustanud,» ütles ta. «Sellepärast loodan ma, et te lasete mul rääkida endale tõtt Ukraina sõja kohta.»

«Ma tean, et teie valitsus on teile öelnud, et see sõda on Ukraina denatsifitseerimiseks. See ei ole tõsi. Seda sõda alustasid need, kes on Kremlis võimul. See ei ole vene rahva sõda.»

Schwarzeneggeri sõnul on Venemaa tegevuse pärast Ukrainas kogu maailm tema vastu pöördunud. «Selle jõhkruse tõttu on Venemaa nüüd rahvaste ühiskonnast isoleeritud.»

Vene sõdurite poole pöördudes meenutas Schwarzenegger oma isa haavu võitlusest natsidega Venemaal Teise maailmasõja ajal.

«Ta oli murtud nii füüsilsielt kui vaimselt ja elas ülejäänud elu piinades,» ütles ta ja lisas, et ei soovi Vene sõduritele sellist saatust.

«See ei ole sõda Venemaa kaitseks, mida pidasid teie vanaisad ja vanavanaisad. See on ebaseaduslik sõda. Teie elud, teie liikmed, teie tulevik ohverdatakse sellele mõttetule sõjale, mille mõistab hukka kogu maailm.»

Schwarzenegger lisas otse Putini poole pöördudes: «Sina alustasid seda sõda. Sina juhid seda sõda. Sa võid selle sõja lõpetada.»

Läkituse lõpetab pöördumine sõja vastu protestivate venelaste poole: «Maailm on näinud teie vaprust. Teie olete minu uued kangelased.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles