ÜLEVAADE Mariupoli pommitatud teatris peitunud sadade inimeste saatus pole ikka teada

Copy
Kosmosetehnoloogiafirma Maxar esmaspäeval jäädvustatud satelliidipiltidelt on näha, et siis oli mõlemale poole draamateatrit tänavale kirjutatud vene keeles sõna «lapsed».
Kosmosetehnoloogiafirma Maxar esmaspäeval jäädvustatud satelliidipiltidelt on näha, et siis oli mõlemale poole draamateatrit tänavale kirjutatud vene keeles sõna «lapsed». Foto: MAXAR TECHNOLOGIES/REUTERS/SCANPIX

Sissepiiratud Mariupoli võimud pingutasid eile, et päästa draamateatri rusude alla jäänud varjendist sadu seal arvatavasti lõksus olevaid inimesi, kellest enamiku saatus polnud selge veel rohkem kui ööpäev pärast Vene vägede õhurünnakut.

«Pommivarjend pidas vastu. Nüüd koristatakse rususid. On ellujäänuid. Me ei tea veel ohvrite kohta,» ütles Reutersile eile õhtupoolikul telefoni teel Mariupoli linnapea nõunik Petro Andruštšenko.

Varem oli Ukraina parlamendi liige Olha Stefanõšõna Facebookis väitnud, et varjendist oli välja aidatud 130 inimest. Ka Donetski oblasti varasem kuberner, praegune parlamendiliige Serhi Taruta kinnitas, et mõnel inimesel õnnestus purustatud hoone alt välja pääseda, vahendas AFP.

Tagasi üles