Pealtnägijad Mariupolist kinnitavad kui ühest suust, et tegu on maapealse põrguga. Pidevast pommitamisest ja blokaadist hoolimata keeldub linn Vene vägedele alistumast.

Venemaa sõjaväejuhatus hoiatas Ukraina võime, et neil on aega 21. märtsi hommikul kella viieni, et vastata kaheksale leheküljele nõudmistele, mille täitmise korral tagatakse humanitaarkolonni sisenemine linna ühes toidu, ravimite ja muude elutähtsate varudega. Ukraina võimude sõnul kujutasid nõudmised endast sisuliselt alistumist.

«Ei saa olla mingit juttu mingist alistumisest ja relvade mahapanemisest. Me oleme sellest juba Vene poolt teavitanud,» teatas Ukraina asepeaminister Irõna Vereštšuk eile. «Selle asemel, et raisata aega kaheksa lehekülje pikkustele kirjadele, avage lihtsalt humanitaarkoridorid.»

Ukraina sõjaväejuhid kinnitasid, et Mariupoli kaitse püsib kindel. Kaitseminister Oleksi Reznikovi sõnul on Lõuna-Ukraina sadamalinna kaitsjad mänginud tohutut rolli vaenlaste plaanide hävitamises ja riigi kaitse kindlustamises.

«Täna päästab Mariupol Kiievit, Dniprod ja Odessat. Kõik peavad seda mõistma,» lausus Reznikov. Linna langemine tähendaks seda, et Vene vägedel oleks kergemini võimalik ühendada Ida-Ukraina alad Krimmi poolsaare ja Ukraina lõunaosa territooriumiga, mis on Vene vägede kätte langenud.

Kommentaarid (1)
Copy