Euroopa Liit üritab korraldada ukraina lastele emakeelset haridust (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
ELi teel olevad pagulased spetsiaalselt neile eraldatud Lvivi raudteejaama ruumis. 
ELi teel olevad pagulased spetsiaalselt neile eraldatud Lvivi raudteejaama ruumis. Foto: YURIY DYACHYSHYN

EL tegutseb selle nimel, et kas või distantsilt pakkuda kõigile sõjavarju tulevatele ukraina lastele emakeelset õpet, lubas eile Tallinna väisanud Euroopa Komisjoni sisevolinik Ylva Johansson.

Johansson kirjeldas eilset seisu pressikonverentsil: «Praeguseks on Ukrainast Euroopa Liitu pagenud 3,3 miljonit ukrainlast. Peaaegu kaks korda nii palju on sisepagulasi Ukrainas, mistap on tõenäoline, et nende arv, kes peavad Ukrainast põgenema, kasvab. Praeguse seisuga on suurim osa ELi jõudnuist läinud Poolasse – kaks miljonit pagulast, neist pooled lapsed.»

Muret selle pärast, et sõja eest pagevad Ukraina lapsed jõuaksid võimalikult kiiresti uuesti haridussüsteemi, kõlas Johanssoni suust eilsel pressikonverentsil korduvalt.

«Me korraldame praegu distantsõpet, kus ukraina õpetajad saaksid veebis õpetada ja seda saaksid kasutada koolid üle kogu ELi, isegi kui neil kohapeal ukraina õpetajaid pole,» kirjeldas Johansson vastuseks Postimehele. «Otsime ka võimalusi pakkuda liikmesriikidele ukraina õpikuid, et neis saaks korraldada kombinatsiooni ukraina koolist ja tavalisest koolist.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles