Venemaa meediaväljaanne avaldas võimaliku info Vene relvajõudude kaotustest (4)

Postimees
Copy
Foto: Postimees

Venemaa tabloidleht Komsomolskaja Pravda avaldas eile ülevaate Venemaa kaitseministeeriumi pressibriifingust. Briifingul andis kaitseministeeriumi esindaja kindralmajor Igor Konašenkov ülevaate olukorrast Ukraina rinnetel.

Ajaleht kirjutas, et Venemaa kaitseministeeriumi andmetel on Venemaa relvajõudude kaotused Ukrainas 9861 hukkunut ja 16 153 haavatut.

Andmed kaotuste kohta kadusid peagi ajalehe veebiküljelt, kuid samas on artikkel koos infoga kaotustest siiani leitav väljaande arhiivis

Eelmine kord avaldas Venemaa kaitseministeerium avalikult andmeid enda poole kaotuste kohta 2. märtsil, mil hukkunud oli nende andmetel 498 sõdurit ja vigastatuid oli 1597.

Ukrainlaste hinnangul on tänaseks hukkunud umbes 15 000 Vene sõdurit.

Tõenäoliselt ei sisalda Venemaa kaitseministeeriumi andmed erinevate Ukrainas võitlevate palgasõdurite erafirmade, nagu Wagner Group, kaotusi.

Komsomolskaja Pravda Kremli korrespondent Gamov ütles Reutersi teatel, et tegemist oli valeuudisega, mis kustutati mõne minutiga. Ajakirjaniku sõnul langes nende väljaande veebileht lihtsalt häkkerite rünnaku ohvriks.

Vene kaitseministeerium pole seni välja käidud numbreid ametlikult kommenteerinud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles