Norra Tööpartei noored sel suvel Utøyale ei naase

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Norra Tööpartei noorteorganisatsioon, mille suvelaagris massimõrvar Anders Behring Breivik mullu juulis 69 inimest tappis, ei kavatse oma iga-aastast kokkutulekut sel aastal Utøya saarel korraldada.

«Praktilisest seisukohast võttes on see võimatu ja meile tundub, et sel aastal Utøyal poliitilist suvelaagrit pidada oleks kohatu,» ütles Tööpartei noortekogu juht Eskil Pedersen päevalehele Verdens Gang.

Politseinikuks riietunud äärmuslane Anders Behring Breivik laskis eelmise aasta 22. juulil Utøyal maha 69 inimest, kellest enamus olid teismelised.

Väikest saart, mis asub umbes 40 kilomeetri kaugusel Oslost, üritatakse praegu taastada. Söögimaja, kus paljud ohvrid surma said, kavatsetakse aga lammutada, vahendas AFP.

Vahetult rünnaku järel tõotas Pedersen veresauna paiga «tagasi võtta», öeldes, et varsti korraldatakse seal uued laagrid. Utøyale on Tööpartei noored kokku tulnud juba umbes 60 aastat. Täna ütles Pedersen, et alahindas mullu tööd ja aega, mis saare taastamiseks kulub.

«Kuid meie eesmärk jääb samaks... me korraldame seal edaspidi suvelaagreid, kuid mitte tänavu,» ütles ta.

Siiski võib tema sõnul 22. juulil saarel toimuda tseremoonia ohvrite mälestuseks.

Behring Breiviki kohtuprotsess peaks algama 16. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles