G7 lubab teha kõik Putini vastutusele võtmiseks (5)

Copy
G7 tippkohtumine Brüsselis.
G7 tippkohtumine Brüsselis. Foto: AP/Scanpix

Maailma juhtivate tööstusriikide ühendus G7 kinnitas neljapäeval, et teeb kõik endast oleneva Vene presidendi Vladimir Putini ja tema toetajate Ukraina sõja eest vastutusele võtmiseks.

«Me ei säästa vaeva, et võtta president Putin ning selle agressiooni arhitektid ja toetajad, sealhulgas Lukašenko režiim Valgevenes, oma tegude eest vastutusele,» ütles G7 Brüsseli tippkohtumise avalduses.

«Selleks jätkame me tööd ühiselt, koos liitlaste ja partneritega kogu maailmas.»

G7 kinnitas samuti, et ei kanna vimma vene rahva vastu ning rõhutas, et Ukrainasse tungimises on süüdi president Vladimir Putin ja tema toetajad.

«Teadku vene rahvas, et me ei kanna nende vastu vimma,» ütlesid G7 liidrid Brüsseli tippkohtumise avalduses.

«President Putin, tema valitsus ja toetajad, seal hulgas Lukašenko režiim Valgevenes on need, kes sõja ja selle tagajärjed venelastele peale sunnivad ja nende otsus on see, mis määrib vene rahva ajaloo.»

G7 hoiatab keemiarelvade kasutamise eest

G7 hoiatas Ukraina vastu massihävitusrelvade kasutamise eest, tuletades meelde, et Venemaad seovad rahvusvahelised lepped.

«Me hoiatame mis tahes keemia-, bioloogiliste ja tuumarelvade ning nendega seotud ainete kasutamise ähvarduse eest,» seisab G7 Brüsseli tippkohtumise avalduses.

«Me tuletame meelde Venemaa kohustusi rahvusvaheliste lepetega, millele ta on alla kirjutanud ja mis kaitsevad meid kõiki.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles