Ukraina politsei konfiskeeris Poltava oblastis kohalikelt elanikelt 11 tanki (1)

Copy
Purustatud Vene tankid Ukrainas. Foto on illustreeriv.
Purustatud Vene tankid Ukrainas. Foto on illustreeriv. Foto: Irina Rybakova/Ukraina maavägede pressiteenistus/Reuters/Scanpix

Alates Venemaa sissetungist Ukrainasse on Poltava oblasti politsei konfiskeerinud kohalikelt elanikelt 11 tanki, vahendas portaal Unian täna oblasti politseiülema Evhen Rohatšovi sõnu.

«Venemaa ulatusliku sissetungi algusest Ukrainasse on Poltava oblasti politsei kõrvaldanud ebaseaduslikust ringlusest 11 tanki, kaks soomukit, kaheksa kuulipildujat, üheksa automaati, viis vintpüssi, kümme püstolit, umbes 4000 erineva kaliibriga padrunit, 14 granaati ja umbes 200 ühikut muud laskemoona,» seisis politsei teates.

«Kui metsadest, põldudelt või teeservadest leitakse relvi, laskemoona, sõjatehnikat ja muid ohtlikke või kahtlaseid esemeid, teatage sellest kohe politseile numbril 102,» lisas politsei.

Samuti soovitavad korrakaitsjad kodus ohtlikke esemeid oma kodus hoidvaid kodanikke sellest politseile teada anda ja need vabatahtlikult loovutada, et kaitsevägi saaks neid vaenlase vastu kasutada.

«Hoiatame, et plahvatusohtlikke esemeid ja relvi kodus hoides ei riku te mitte üksnes seadust, vaid seate ohtu ka ennast, oma lapsi, sugulasi, sõpru ja tuttavaid. Hoidke ennast. Olge valvsad. Tehke koostööd politseiga, Ukraina relvajõudude territoriaalkaitsega, et tagada meie kodanike turvalisus ja Ukraina võit vaenlase üle!» lisas Rogatšov.

Tagasi üles