Biden Putini kohta: jumala eest, see mees ei tohi võimule jääda (29)

Copy
USA president Joe Biden Varssavi lossis kõnet pidamas.
USA president Joe Biden Varssavi lossis kõnet pidamas. Foto: AP/Scanpix

USA president Joe Biden nimetas laupäeval Ukraina sõda Venemaa jaoks strateegiliseks äparduseks, kuid rõhutas, et tavalised vene inimesed «ei ole meie vaenlased». Venemaa presidendi kohta ütles ta, et Putin ei tohi võimule jääda.

«Ärgu olgu mingit kahtlust, et see sõda on juba praegu olnud Venemaa jaoks strateegiline äpardus,» ütles Biden Varssavi kuningalossis peetud kõnes.

Biden rõhutas olulises kõnes Ukraina konflikti teemal, et tema Vene ametivend Vladimir Putin ei tohi võimule jääda.

«Meil saab olema teistsugune tulevik, helgem tulevik, mis rajaneb demokraatial ning põhimõtetel, lootusel ja valgusel,» ütles Biden Varssavi kuningalossis peetud pöördumise lõpus.

«Jumala eest, see mees ei tohi võimule jääda.»

USA president iseloomustas Ukraina vastupanu Vene vägedele kui osa suurest võitlusest vabaduse eest, mille puhul tuleb maailma valmis olla, et pikk võitlus seisab veel ees.

Varssavi kuningalossis peetud kõnes ütles Biden, et Venemaa on kägistanud demokraatiat ja püüdnud seda teha ka mujal maailmas. Ukrainlastele kinnitas Biden: «Oleme teiega. Punkt.»

Biden hoiatas Venemaad, et see ei astuks tolli võrragi NATO territooriumile. «Ärge mõelge isegi tolli võrra NATO territooriumile astuda,» hoiatas Biden Varssavi kuningalossis peetud kõnes ja kinnitas, et alliansi liikmetel on püha kohus kaitsta oma territooriumi «meie kollektiivse väe täie jõuga».

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles