Truss: ÜK sanktsioone Moskva vastu võidakse tühistada pärast rahu

Copy
Briti peaminister Boris Johnson (paremal), välisminister Liz Truss (vasakul) ja Londoni sõjaline esindaja NATO juures Ben Bathurst (tagaplaanil).
Briti peaminister Boris Johnson (paremal), välisminister Liz Truss (vasakul) ja Londoni sõjaline esindaja NATO juures Ben Bathurst (tagaplaanil). Foto: Henry Nicholls / AFP / Scanpix

Briti välisminister Liz Truss ütles laupäeval, et Ühendkuningriigi sanktsioone, mis kehtestati Venemaale pärast sissetungi Ukrainasse, võidakse tühistada ainult siis, kui Moskva pühendub täielikule relvarahule ja viib oma väed Ukrainast välja.

«Sanktsioonid peaksid lõppema ainult täieliku relvarahu ja (vägede) lahkumisega, aga ka kohustusega, et mingit agressiooni enam ei toimu,» ütles Truss intervjuus ajalehele Sunday Telegraph.

London on kehtestanud sanktsioonid rohkem kui 1000 Vene ja Valgevene kodanikule ja firmale.

Ja samuti on võimalus sanktsioone uuesti kehtestada, kui tulevikus esineb agressiooni, ütles Truss.

Briti välisministri sõnul on Venemaa allkirjastanud mitu kokkulepet, mis on hiljem täitmata jäetud. Sellisel korral on vaja «kõvasid hoobasid».

«Loomulikult on sanktsioonid kõva hoob. See on tõeline hoob, mida minu arvates saab kasutada,» ütles Truss.

Trussi kommentaarid on kooskõlas USA välisministri Antony Blinkeni hiljutiste märkustega, et ulatuslikud meetmed Venemaa vastu ei ole mõeldud olema püsivad ning neist võidakse loobuda, kui Moskva muudab oma käitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles