Valgevenes algas kohus Sofia Sapega üle

Copy
Meeleavaldajad nõudmas Vilniuses Valgevene saatkonna ees Roman Pratasevitši ja Sofia Sapega vabastamist.
Meeleavaldajad nõudmas Vilniuses Valgevene saatkonna ees Roman Pratasevitši ja Sofia Sapega vabastamist. Foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Scanpix

Valgevenes Grodnas algas esmaspäeval kohtuprotsess Vene kodaniku Sofia Sapega üle, teatas Valgevene inimõiguskeskus Vjasna.

«Grodna oblastikohus hakkas 28. märtsil arutama poliitvang Sofia Sapega kohtuasja. Sapegale on esitatud süüdistused Valgevene karistusseadustiku seitsme paragrahvi põhjal,» teatas Vjasna.

Vilniuses asuva Euroopa Humanitaarülikooli tudeng Sapega peeti Valgevene võimude poolt kinni mullu 23. märtsil, kui lennuk, millega ta koos Valgevene blogija Roman Pratasevitšiga Kreekast naasis, sunniti Valgevene võimude poolt Minskis maanduma.

Sapegale on esitatud süüdistus õiguskaitsetöötaja vastases vägivallas või vägivallaga ähvardamises, sekkumises õiguskaitseametniku tegevusse, oma töökohustusi täitva ametiisiku vastases vägivallas või vägivallaga ähvardamises, viha või vaenu õhutamises, eraviisilise info ja isikuandmete ebaseaduslikus kasutamises, ajakirjaniku ametialase tegevuse takistamises ning kohtuniku ähvardamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles