Vene sõltumatu ajaleht Novaja Gazeta peatab Ukraina sõja lõpuni töö

Copy
Novaja Gazeta toimetus Moskvas.
Novaja Gazeta toimetus Moskvas. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Venemaa peamine sõltumatu ajaleht Novaja Gazeta teatas täna, et peatab töö kuni Ukraina sõja lõpuni.

«Me saime Roskomnadzorilt veel ühe hoiatuse,» teatas leht viitega Vene meediajärelevalveorganile. «Me peatame meie ajalehe väljaandmise meie veebiküljel, sotsiaalmeedias ja trükis – kuni «erioperatsiooni» lõpuni Ukrainas.»

Ajalehe esindaja Nadežda Prussenkova sõnul ei saa leht pärast Roskomnadzori kaht kirjalikku hoiatust tööd jätkata. Prussenkova lisas, et toimetus ei tea endiselt, mille eest hoiatused saadi.

«Me ei tea, miks anti välja esimene hoiatus. Me ei ole esimese hoiatuse koopiatki saanud ja seetõttu ei tea me ka sõnastust. Nüüd edastati ajakirjanduses taas sõnum hoiatusest, kuid meile ei ole midagi saadetud,» ütles Prussenkova, lisades, et ajaleht ootas, et see juhtub.

Venemaa tungis 24. veebruaril Ukrainasse ning on nõudnud karistusega ähvardades, et seda ei tohi nimetada sõjaks, vaid peab nimetama «sõjaliseks erioperatsiooniks».

Esimene hoiatus anti 22. märtsil, kui väideti, et leht ei märgistanud oma loos üht valitsusvälist organisatsiooni «välisagendina», rikkudes sellega seadusi.

Kui meediaväljaanne saab aasta jooksul kaks sellist hoiatust, võib kohus selle sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles