Opositsioon: Medvedevi sõnul kaotas Jeltsin 1996. aasta valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev väitis esmaspäevasel kohtumisel opositsiooni esindajatega, et 1996. aasta presidendivalimistel kaotas Boriss Jeltsin kommunistide liidrile Gennadi Zjuganovile, vahendab võrguväljaanne newsru.com.

Esimesena teatasid Medvedevi kinniste uste taga tehtud avaldusest Venemaa üldrahvaliku liidu liige Sergei Baburin ning Vasakrinde liider Sergei Udaltsov.

Nende sõnul tuli Medvedev paljastusega lagedale siis, kui opositsioon tõstatas küsimuse võltsimistest mullu detsembris toimunud riigiduuma valimistel.

«Miks nüüd järsku? Kas eelmise valimised olid kõik ideaalsed?» tõrjus riigipea, nõustudes siiski, et viimased üldvalimised «ei olnud steriilsed» ning tuletas meelde 1996. aastat.

«Vaevalt et kellelgi on kahtlusi, kes võitis 1996. aasta valimistel. See ei olnud Boriss Nikolajevitš Jeltsin,» vahendas Baburin Medvedevi avaldust teisipäevaõhtuses raadiousutluses.

Seda teadet kinnitas telekanalile Dodž kolmapäeval ka Rahvavabaduse partei üks liidreist Boriss Nemtsov.

Poliitiku sõnul tõrjus Medvedev uute üldvalimiste korraldamise nõudmise avaldusega, et «1996. aastal ei valitud ka Jeltsinit».

«Ongi kogu loogika. Väärastunud, kas pole,» pahandas Nemtsov.

Telekanal Dožd märkis, et viimasel ajal teeb Medvedev telekaamerate äraolekul üsna avameelseid avaldusi. Näiteks olevat ta kohtumisel Vene meediaväljaannete toimetajatega Sotšis teatanud, et kavatseb kuue aasta pärast presidendiks kandideerida. Sama avaldust kordas ta ka teisipäeval kohtumisel opositsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles