Euroopa Nõukogu taunib Hollandi parempartei idaeurooplaste vastast saiti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduspartei juht Geert Wilders .
Vabaduspartei juht Geert Wilders . Foto: SCANPIX

Euroopa Nõukogu soovitas kolmapäeval Hollandi valitsusel distantseerida end paremäärmuslaste internetilehest, mis kutsub idaeurooplaste peale kaebama.

Vabaduspartei (PVV), mis ei kuulu küll valitsusse, kuid tagab sellele toetuse parlamendis, avas veebruari algul veebilehe, mis julgustab inimesi kirjutama probleemidest Ida- ja Kesk-Euroopa sisserändajatega. Valdavalt peetakse silmas mustlasi, kuid end tunnevad puudutatuna paljud teisedki selle Euroopa osa rahvad.

ENi peasekretär Thorbjørn Jagland soovitas kirjas Hollandi välisministrile Uri Rosenthalile Hollandi valitsusel end PVV liidri Geert Wildersi toetusel tegutsevast veebilehest distantseerida.

«Seda veebisaiti peetakse üldiselt ksenofoobseks, sest see õhutab andma ja levitab negatiivseid teateid Hollandis töötavate Ida- ja Kesk-Euroopa riikide kodanike kohta,» öeldakse kirjas.

«Mind teeb murelikuks asjaolu, et seda saiti peab partei, mis on seotud valitsuskoalitsiooniga,» lisas Jagland.

Hollandi peaminister Mark Rutte on seni keeldunud PVV veebilehte kommenteerimast, öeldes, et see on erakonna, mitte valitsuse asi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles