Vene strateegilised raketiväed peavad Orenburgi oblastis õppusi (4)

Copy
Vene strateegiliste raketivägede relvastuse aluseks on kompleksid Jars. Pildil Jars mandritevahelise ballistilise raketi katsetus tänavu 19. veebruaril.
Vene strateegiliste raketivägede relvastuse aluseks on kompleksid Jars. Pildil Jars mandritevahelise ballistilise raketi katsetus tänavu 19. veebruaril. Foto: Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistus / AP / Scanpix

Venemaal Orenburgi oblastis algas strateegiliste raketivägede õppus, milles osaleb 3000 inimest ja 300 tehnikaühikut, teatas kaitseministeeriumi pressiosakond.

«Orenburgi oblastis Jasnõi raketiühenduse juhtimis- ja staabiõppusel osaleb üle 3000 sõjaväelase ja 300 tehnikaühiku,» teatas Vene kaitseministeerium.

2019. aasta detsembris teatas Vene kaitseministeerium, et Orenburgi lähedal pandi lahinguvalvesse esimene raketipolk, mis on relvastatud uue strateegilise hüperhelikiirusega raketisüsteemiga Avangard, millel on planeeriv lõhkepea, mille kiirus on väidetavalt umbes 27 Machi ehk umbes 33 000 km/h.

Strateegiliste raketivägede relvastuse aluseks on kompleksid Jars, mis suudavad Venemaa andmetel tabada sihtmärke kuni 11 000 km kaugusel.

Ametkonna teatel on tegemist plaanilise õppusega, see toimub koostöös Kesksõjaväeringkonnaga strateegiliste raketivägede ülema isikliku järelevalve all.

Märgitakse, et õppuse käigus harjutatakse strateegiliste raketivägede üksuste löögi alt äraviimist, tänapäevaste õhurünnakuvahendite tõrjumist ning nende kasutamise ohu eest hoiatamist.

«Õppuse põhieesmärk on parandada sõjaväe juhtimise ja juhtimisorganite sidusust, hinnata lahinguettevalmistamise ja läbiviimise käigus raketiühenduse ning väeosade juhatuse ja ohvitseride tegelikke oskusi,» teatas kaitseministeerium.

Strateegiline raketivägi on Vene relvajõudude haru, selle strateegiliste tuumajõudude põhikomponent. Strateegiline raketivägi on mõeldud tuumaheidutuseks.

Strateegiliste raketivägede relvastuse aluseks on kompleksid Jars, mis suudavad Venemaa andmetel tabada sihtmärke kuni 11 000 km kaugusel. Strateegilise raketiväel on ka raketisüsteemid Vojevoda, Stilet, Topol-M ja uus Avangardi kompleks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles