Meedia: USA tühistas mandritevahelise ballistilise raketi katsetuse (3)

BNS
Copy
Minuteman III katsetus 2017. aastal.
Minuteman III katsetus 2017. aastal. Foto: US AIR FORCE/REUTERS/SCANPIX

Pentagon tühistas ametlikult tuumavõimelise mandritevahelise raketi katsetuse, et vältida Venemaa võimalikku "väärtõlgendust", kirjutas väljaanne The Hill, viidates telekanalile NBC.

Ballistilise raketi Minuteman III katsetus jäeti ära seoses murega, et Vene president Vladimir Putin võib pidada seda eskalatsiooniks, ütlesid kaitseministeeriumi ametnikud reedel NBC-le.

«Õhujõudude ministeerium tühistas äsja raketi LGM-30G Minuteman III rutiinse katsetuse,» ütles Pentagoni pressiesindaja asetäitja Todd Breasseale, kelle sõnul oli varem test edasi lükatud, et vältida väärtõlgendusi või möödarääkimist käimasoleva sõja ajal Ukrainas.

Märtsi algul andis kaitseminister Lloyd Austin käsu katsetus edasi lükata, «näitamaks, et meil ei ole kavatsust võtta ette samme, mida saab valesti mõista või valesti tõlgendada», ütles pressiesindaja John Kirby toona ajakirjanikele.

Korraldus tuli pärast seda, kui Putin ajas lääneriigid ärevile, andes korralduse Vene tuumajõud kõrgendatud valmisolekusse seada.

Minuteman III raketid asuvad maa-alustes šahtides viies lääneosariigis ja õhujõud korraldavad tavaliselt aastas neli katsetust Vandenbergi kosmosejõudude baasist Californias.

Kuna teste planeeritakse kuid või isegi aastaid ette, on nende edasilükkamine või tühistamine rahvusvaheliste pingete tõttu haruldane, märkis NBC.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles