ÜLEVAADE Orbáni seljavõit seab Ungari kokkupõrkekursile ELiga (8)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Ungari peaminister Viktor Orbán ja Fideszi partei liikmed tähistavad üleeile õhtul valimisvõitu Budapestis Doonau jõe kaldal asuvas kultuuri- ja meelelahutuskeskuses. 
Ungari peaminister Viktor Orbán ja Fideszi partei liikmed tähistavad üleeile õhtul valimisvõitu Budapestis Doonau jõe kaldal asuvas kultuuri- ja meelelahutuskeskuses. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix

Ungarlased toetasid ülekaalukalt Viktor Orbáni jätkamist peaministrina ka neljandat järjestikust ametiaega, laskmata end häirida tema soojadest suhetest Kremliga ja üha süvenevatest vastuoludest Brüsseliga.

Pärast tulemuste selgumist Budapestis toetajate ette astudes kuulutas Orbán, et valimised saatsid Euroopale sõnumi, et tema nn illiberaalse demokraatia mudel kuulutab ette maailmajao tulevikku, vahendas uudisteagentuur AP.

«Oleme võitnud suure võidu – nii suure võidu, et ehk on seda näha Kuult ja kindlasti Brüsselist,» kuulutas Ungaris alates 2010. aastast võimul olev peaminister. «Kogu maailm on näinud täna õhtul Budapestis, et kristlik-demokraatlik poliitika, konservatiivne kodanike poliitika ja patriootlik poliitika on võitnud. Me ütleme Euroopale, et see pole minevik, see on tulevik, meie ühine Euroopa tulevik.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles