Prantsusmaa kaitseminister lubas üritada igati Ukraina relvasoove täita

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
President Alar Karis andis eile Prantsusmaa kaitseministrile Florence Parlyle üle Maarjamaa Risti II klass teenetemärgi.
 
President Alar Karis andis eile Prantsusmaa kaitseministrile Florence Parlyle üle Maarjamaa Risti II klass teenetemärgi.  Foto: Eero Vabamägi

Eestis kahepäevasel visiidil viibinud Prantsusmaa kaitseministri Florence Parly sõnul on praegu esmatähtis uurida Ukrainas toime pandud kuritegusid, kehtestada Venemaa suhtes uusi sanktsioone ja pakkuda Kiievile vajalikku relvastust.

«Viimased pildid Kiievi piirkonnast, eriti Butša linnast illustreerivad, kui kaugele on läinud vägivald selles konfliktis. Me seisame Ukraina inimeste kõrval neil väga rasketel aegadel. Ja meile avaldab rohkem kui kunagi varem muljet Ukraina vastupanu. Maailm peab teadma tõde Butšas ja Kiievi ümbruses toimunust,» rõhutas Parly eile ühisel pressikonverentsil Eesti kaitseministri Kalle Laanetiga (RE). «[Prantsusmaa] president [Emmanuel] Macron ütles väga selgelt, et see ei saa jääda tagajärgedeta.»

Prantsuse kaitseministri kinnitusel on riik valmis toetama Ukrainat võimalike sõjakuritegude uurimisel ning juba käib töö uute sanktsioonide kehtestamiseks Venemaa suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles