POSTIMEES BRÜSSELIS ⟩ NATOs usutakse, et Vene väed tegutsevad kõikjal samamoodi nagu Butšas (4)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja, Brüssel
Copy
Selline vaatepilt avanes Butša tänavail pühapäeval. NATO peasekretär oletab, et samasugused sõjakuritööd tulevad ilmsiks ka teistes kohtades, kust Vene väed minema lüüakse. 
Selline vaatepilt avanes Butša tänavail pühapäeval. NATO peasekretär oletab, et samasugused sõjakuritööd tulevad ilmsiks ka teistes kohtades, kust Vene väed minema lüüakse. Foto: Sergei Supinski/AFP/Scanpix

Me näeme veel rohkem näiteid julmustest ja sõjakuritegudest Ukraina piirkondades, mis on praegu veel Vene kontrolli all, hoiatas eile NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

«Ma kardan, et kui Ukraina väed võtavad [okupeeritud alad] üle, näevad nad veel rohkem massihaudu, julmusi ja näiteid sõjakuritegudest,» sõnas Stoltenberg pressikonverentsil, millega tutvustas tänasest homseni Brüsselis toimuva NATO välisministrite kohtumise sisu.

Sama meelt oli eile Postimehega rääkides Jüri Luik, Eesti suursaadik NATOs. «Butša ei ole tegelikult väga suur asula. See on ainult jäämäe veepealne osa,» sõnas ta. «On täiesti selge, et kui vabastatakse teisi territooriume, kus Vene okupatsioon on toimunud, näeme täpselt samasugust pilti. Loomulikult ei sooritatud ainult seal linnas sõjakuritegusid.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles