USA kehtestas Putini tütardele sanktsioonid, EL kaalub sama (2)

Copy
USA president Joe Biden eile Washingtonis.
USA president Joe Biden eile Washingtonis. Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Valge Maja teatas täna, et kehtestas Vene presidendi Vladimir Putini kahele tütrele sanktsioonid seoses Moskva sõjaga Ukrainas ning et pereliikmed varjavad teadaolevalt riigipea rikkusi.

Samuti kehtestas Washington «täieliku blokeerimise» sanktsioonid Venemaa suurematele riigi- ja erasektori finantsasutustele Sberbankile ja Alfa Bankile ning märkis, et igasugused USA investeeringud Venemaale on nüüdsest keelatud.

Euroopa Liit kaalub samasisulist meedet, ütlesid Euroopa diplomaadid täna AFP-le.

Tegemist on järjekordse sanktsioonidelaine alla kuuluva karistusega, mis vallandusid pärast seda, kui Ukraina ja lääneriikide liidrid süüdistasid Kremli väeüksuseid Kiievi lähistel tsiviilelanike vastu korraldatud tapatalgutes.

Diplomaadid lisasid, et EL-i liikmesriigid loodavad sanktsioonid allkirjastada sel nädalal.

EL-i sanktsioonid võtavad sihikule Putini kaks tütart Maria ja Katerina, kes sündisid vastavalt 1985. ja 1986. aastal abielust tema endise naise Ljudmillaga, kellega lahutusest anti meedias teada 2013. aastal.

Kreml on hoidnud Putini tütarde eraelu hoolikalt varjatud saladusena.

Vene meedia kohaselt on vanem tütar Maria Vorontsova endokrinoloog ja ühe Vene meditsiiniliste uuringute firma kaasomanik. Arvatavalt on ta abielus ühe Hollandi ärimehega.

Noorem tütar Katerina Tihhonova on mehhaanikateaduste spetsialist ning juhib Moskva riiklikus ülikoolis tehisintellektiga seotud instituuti, selgub kohalikust meediast.

EL-i viimatine sanktsioonide pakett näeb ette ka keeldu Venemaa kivisöe ekspordile ja Vene laevade Euroopa sadamatesse sisenemisele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles