GALERII Esmalt pommitasid Vene lennukid Borodjankas maju, siis rünnati appi tormanud päästjaid

Postimees
Copy

Keegi ei tea täpselt, palju inimesi on maetud Kiievist umbes 50 kilomeetri kaugusele jäävas Borodjankas kortermajade rusude alla, sest Vene vägede rünnakud ei lasknud päästjatel elanikele appi minna.

Borodjanka elanikud rääkisid väljaandele Novoje Vremja, et Venemaa lennukid tulistasid rakette kortermajadesse madalalt lennates. Kui päästjad saabusid rususid koristama, tulistasid Vene üksused nii neid kui ka päästevarustust.

Ukraina siseministri Denõss Monastõrskõi sõnul on Bododjanka Kiievi oblasti üks kõige enam kannatada saanud asulaid. Täielikult on seal hävinud kümme korrusmaja.

Ministri väitel kulub iga rusudeks pommitatud hoone koristamiseks ja läbiotsimiseks nädal.

Päästjad alustasid rusude läbitöötamist juba kuu aega tagasi vahetult pärast rünnakut, kuid jäid Vene vägede tule alla. Nädal hiljem naasid nad uuesti rususid koristama.

«Ning oli võimalik päästa neid inimesi, kes olid nende rusude all,» lausus Monastõrskõi. «Kuid päästjaid tulistati jälle ja pärast seda puudus neil ligipääs. Me mõistame, et seal pole enam ühtegi elavat inimest.»

Eile ütles Kiievi oblasti sõjaväevalitsuse humanitaarosakonna juht Oleksi Kuleba, et Borodjankas tapsid Vene sõdurid sadu kohalikke elanikke ning Ukraina ametnikud on hoiatanud, et ohvrite arv seal võib olla suurem kui Butšas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles