Metsola: Ukraina ELiga liitumise menetlus võib oluliselt lüheneda

Copy
Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola ja Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi eelmisel reedel Kiievis.
Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola ja Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi eelmisel reedel Kiievis. Foto: Ukraina presidendi pressiteenistus / Reuters / Scanpix

Kui Ukraina annab kiiresti vastused Euroopa Komisjoni küsimustikule, kujuneb Ukraina Euroopa Liidu liikmeks astumise avalduse läbivaatamine oluliselt lühemaks kui muudel juhtudel, ütles Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola usutluses Interfaxile.

«Kiievis nägin nii palju ELi lippe... Meie jaoks on käes hetk avada embus. Rääkisin Kiievis peaminister Denõss Šmõhaliga, nad ootavad küsimuste nimekirja, mis peaks laekuma täna või homme. Nad loodavad, et saavad neile vastatud nelja päevaga,» lausus Metsola täna, meenutades nädal tagasi toimunud visiiti Kiievisse.

«Olha (Ukraina Euroopa ja Euroopa-Atlandi lõimimise asepeaminister Olha Stefanišina) ütles mulle, et nad vajavad (vastamiseks) nelja päeva. Muidugi on siis pall taas meie poolel ja siin tuleb mängu Euroopa Parlament. Anname endast parima, et tehtaks iga samm. Arvan, et kui ukrainlased annavad meile vastused väga kiiresti, tuleb ka ajaraam kitsam kui muudes olukordades,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles