Venemaa süüdistas Google'it libauudistes ja kehtestas reklaamikeelu (1)

Copy
Google'i otsingulehekülg.
Google'i otsingulehekülg. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Vene meediajärelevalve teatas täna, et keelab USA internetihiiul Google'il oma teenuste reklaamimise riigis ning süüdistas YouTube'i libauudiste levitamises sõja kohta Ukrainas.

Venemaa on asunud blokeerima ligipääsu sõltumatule meediale ja infoallikatele ning kardetakse, et Google võib olla järgmine sihtmärk.

Roskomnadzori teatel on Google'ile kuuluv YouTube eksinud korduvalt Vene seaduste vastu, «levitades libauudiseid sõjalise erioperatsiooni kohta Ukrainas ning diskrediteerides Vene relvajõude».

Järelevalveameti teatel on otsustatud rakendada sunnimeetmeid, sealhulgas Google LLC reklaamide ja selle infoallikate levitamise keeld.

Samuti teatati, et Google'i otsingumootorit kasutavatele inimestele antakse õigusrikkumistest teada.

Roskomnadzor on varem piiranud ligipääsu Google Newsi rakendusele ja veebilehele ning süüdistanud firmat venevastasuses.

Venemaa võttis pärast vägede saatmist Ukrainasse vastu seaduse, mis teeb «valeinfo» levitamise sõja kohta karistatavaks kuni 15-aastase vabadusekaotusega.

Vene meediajärelevalve süüdistuste kohaselt ei ole YouTube likvideerinud Ukraina paremäärmuslaste infoallikaid, jättes kustutamata üle 12 000 lehe, mida Venemaa äärmuslikuks peab.

Samuti heideti tehnoloogiahiiule ette Vene riigimeediakanalite RT ja Sputnik blokeerimist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles