POSTIMEES BRÜSSELIS Ukraina välisminister pakkus lääneriikidele tehingut

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja, Brüssel
Copy
«Minu arvates pakub Ukraina ausat kaupa. Teie annate meile relvi, meie ohverdame oma elusid ja sõda hoitakse Ukrainas,» pakkus Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba neljapäeva hommikul NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi kõrval seistes. 
«Minu arvates pakub Ukraina ausat kaupa. Teie annate meile relvi, meie ohverdame oma elusid ja sõda hoitakse Ukrainas,» pakkus Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba neljapäeva hommikul NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi kõrval seistes. Foto: Stephanie Lecocq/EPA/Scanpix

Te ei kujuta ette, mis tunne on, kui teate, et inimest, keda te tunnete, vägistati neli päeva järjest ja kui ta lõpuks Kiievisse jõudis, viidi ta otse psühhiaatriahaiglasse, sõnas Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba neljapäeval NATO peakorteris.

Hetkel, mis oli tema pressikonverentsi vaieldamatult emotsionaalseim, lisas Kuleba: «Te ei tea, mis tunne on, kui te kuulete, et Vene sõdurid vägistasid lapsi.»

See oli osa vastusest küsimusele, kas ta on näinud videot, kus Ukraina sõdurid tulistavad venelasest sõjavangi. Samas rõhutas Kuleba, et need kirjeldused pole veel ettekääne rikkuda sõjapidamise reegleid, mida Ukraina austab, ning selle intsidendi võimalikku toimumist uuritakse.

Kogu ülejäänud päevale andis Kuleba raami mantraga: «Relvad, relvad, relvad.» Selle sõnumiga tuli ta välja juba enne 30 NATO ja veel kaheksa partnerriigi, nende seas Ukraina, välisministreid koondanud hommikusele istungile suundumist. Sama kordas ta välisminister Eva-Maria Liimetsa sõnul kolleegidele kinniste uste taga ja hiljem uuesti ajakirjanikele pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles