ÜLEVAADE Valimispäeva lähenedes on Macronil üha enam põhjust muretsemiseks (3)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Prantsusmaa president Emmanuel Macron esmaspäeval raadiojaama France Inter ruumides teleri kõrval, kust paistab tema pearivaal Marine Le Pen.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron esmaspäeval raadiojaama France Inter ruumides teleri kõrval, kust paistab tema pearivaal Marine Le Pen. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Ajal kui Prantsusmaa riigipea Emmanuel Macron on olnud ametis Ukrainas lõõmava sõjaga, selmet aktiivset presidendivalimiste kampaaniat teha, on toetus tema paremäärmuslikule konkurendile Marine Le Penile kiiresti kasvanud.

«Praegu on populaarsusreiting tähtis,» toonitas CNNiga vesteldes poliitikakommentaator Jean-Michel Aphatie. «Vihkamise ulatus Emmanuel Macroni suhtes on arvestatav ja laialdane.»

Üks neist, keda Macroni püüdlused diplomaatiaga Ukraina sõda lõpetada, pole veennud, on Lõuna-Prantsusmaal Béziers elav pensionär Margarit Mondabric, keda Venemaa liidri Vladimir Putini vägede toime pandud õudused on puudutanud sedavõrd sügavalt, et oleks naisel suurem korter, oleks ta valmis ka ise põgenikke võõrustama.

Oma hääle kavatseb Mondabric aga anda just Putini pikaajalisele liitlasele Le Penile. Sama plaan on ka tema partneril Sylvian Vernil, kelle hinnangul paremäärmuslase soe suhe Kremliga pole määrava tähtsusega. «Me peame aitama prantslasi enne teiste aitamist,» ütles 60. eluaastates Vern The Washington Postile.

Paari põlgus Macroni suhtes on sedavõrd sügav, et nad kaaluvad välismaale kolimist juhul, kui ta peaks valitama teiseks ametiajaks tagasi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles