Bali mässuvanglast viiakse kiiresti välismaalasi ja naisi minema

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Kerobokani vangla naiskinnipeetuid täna evakueerimas.
Politsei Kerobokani vangla naiskinnipeetuid täna evakueerimas. Foto: SCANPIX

Indoneesias valmistusid võimuesindajad täna Bali saarel asuvalt ülerahvastatud vanglast naissoost kinnipeetuid ja võõramaalasest vange ära viima.

Vanglas toimus juba teist õhtut järjest mäss, sõnas sõjaväe pressiesindaja AP vahendusel. Veekahurite ja soomusveokitega varustatud julgeolekujõud on asutust ümber piiramas.

Mitmed inimesed on vanglamässus ka viga saanud, kuid mitte tõsiselt. Ka pole ükski välismaalasest kinnipeetu seni kannatada saanud.

«Me tahame nad kohe nende enda turvalisuse pärast evakueerida,» sõnas sõjaväe pressiesindaja kolonel Wing Handoko. «Me peame selle kindlustama, et teised kinnipeetud neid rahvusvahelise tähelepanu saamiseks või oma nõudmiste läbisurumiseks ära ei kasuta,» lisas ta.

Ka sõnas Handoko, et nad ei taha, et välismaalastest kinnipeetud pantvangiks võetakse. Lisaks asutatakse ümber 120 naisvangi ja nende 13 last.

Kerobokani vanglas puhkes vägivald kahe päeva eest, nädal aega varem oli sealse löömingu käigus üht vangi pussitatud. Kerobokanis hoitakse narkoäritsejaid, seksuaalkurjategijaid ja muid vägivaldseid kriminaale.

Vangid tahtsid pärast pussitamisjuhtumit teada, kuidas nuga asutusse sisse smugeldati. Nad süüdistasid selle valvureid, sõnades, et kontroll oli liiga loid.

Eile õhtuks olid kinnipeetud kõik 13 valvurit ära peletanud ja haarasid kontrolli täielikult enda kätte, sõnas kohalik politseiülem Beny Arjanto. Kesköö lähenedes ronisid mõned vangid ka vahitorni ja hakkasid sealt vanglat piirava üle 500 sõduri ning  politseiniku pihta kive ja Molotovi kokteile loopima.

Väed vastasid pisargaasi tulistamise ja hoiatuslaskudega õhku. Teised üritasid tormijooksuga asutust vallutada, kuid nad löödi kümne minutiga tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles