Leningradi oblastis kukkus alla Vene hävituslennuk MiG-31 (4)

Copy
Vene õhujõudude MiG-31.
Vene õhujõudude MiG-31. Foto: AP/Scanpix

Venemaal Leningradi oblastis kukkus reedel alla Vene õhujõudude püüdurhävituslennuk MiG-31, mille kahel piloodil õnnestus pääseda eluga.

Intsident leidis aset reede keskpäeva paiku Luga rajoonis Beloje järve ligidal, kus kohalikud kalamehed kuulsid kõva pauku ja nägid metsa kohale kerkinud suitsusammast. Samuti nähti taevas kaht langevarju.

Venemaa Lääne sõjaväeringkonnast öeldi, et MiG-31 oli õppe-treeninglennul ning tõenäoliselt tabas seda tehniline rike. Pealtnägijate sõnul ei saanud lennuk langeda maapinnale planeerides, sest oli purunenud väga väikesteks fragmentideks. Sündmuspaigas oli näha hiiglaslikku kraatrit.

Kinnitamata andmetel oli lennuk õhku tõusnud Tveri oblastis asuvalt lennuväljalt.

«Meeskond katapulteerus. Sündmuspaigale saadeti kolm Mi-8 päästekopterit,» teatati sõjaväeringkonnast ning lisati, et lennuk kukkus alla inimtühjas piirkonnas.

MiG-31 on ülehelikiirusel lendav püüdurhävitaja, mis töötati välja veel 1970ndatel aastatel. Lennuk on olnud Nõukogude Liidu ja hiljem Venemaa õhujõudude relvastuses alates 1981. aastast. Hävitaja kaalub 40 tonni ning suudab lennata kuni 3000 km/h. NATO-s on MiG-31 koodnimetus Foxhound.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles