Norra kaitseminister astus armuloo tõttu tagasi

Copy
Norra kaitseminister Odd Roger Enoksen.
Norra kaitseminister Odd Roger Enoksen. Foto: Alberto Pezzali/AP/Scanpix

Norra kaitseminister Odd Roger Enoksen astus tagasi, kuna on tulnud ilmsiks, et tal oli aastaid kestnud suhe endast palju noorema naisega, teatas riigi valitsus laupäeval.

«See on pärast ilmsiks tulnud asjaolusid vajalik otsus,» ütles peaminister Jonas Gahr Støre pressikonverentsil, kus teatas, et rahuldas Enokseni tagasiastumispalve.

«Olen teinud rea halbu valikuid ja otsuseid ja vabandan, et minu teod on muutnud teiste elu raskemaks,» ütles Enoksen laupäeva hommikul uudisteagentuurile NTB.

Päevalehe VG andmetel alustas Enoksen armulugu 2005. aastal, kui tema partner oli 18-aastane. Keskpartei poliitik oli armulugu alustades 50-aastane.

Neiu kohtus poliitikuga kooliekskursioonil Norra parlamendis, misjärel tekkis neil «väga lähedane ja seksuaalne suhe», kirjutas leht.

Nüüdseks 30. eluaastates naise sõnul kohtusid nad toonase energiaministri Enokseni kontoris aastatel 2006-2007 vähemalt 12 korda ja osa kohtumisi olid «seksuaalse loomuga».

Ehkki Enoksen kinnitas lehele, et neiu käis tema kontoris ja seal räägiti omavahel siivutut juttu, kuid ta eitas seksuaalaktide toimumist.

Poliitiku sõnul muutus suhe füüsiliseks alles pärast tema valitsusest lahkumist aastal 2007, mil tal «ei olnud tema (neiu) üle võimupositsiooni».

Peaminister Støre ütles ajakirjanikele, et Enoksen ei teavitanud teda afäärist enne, kui ta mulluste valimiste järel kaitseministriks nimetati ning et selle ilmnemisel poleks ta ministriks saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles