Poola lennujuhtide protest põhjustab lendude hilinemisi

Copy
Lennuk Frédéric Chopini lennujaamas.
Lennuk Frédéric Chopini lennujaamas. Foto: Jaap Arriens via www.imago-images.de

Poola tsiviillennunduse amet hoiatas reisijaid Varssavist väljuvate lendude võimaliku hilinemise ja ärajäämise pärast, mida põhjustavad protestid ja mõne lennujuhi lahkumine ametist.

Poola lennujuhtimisteenuste ametis tehti jaanuaris muudatused, mis valmistasid lennujuhtidele meelehärmi ning on esile kutsunud ka kahtlusi, kas lennuohutus on korralikult tagatud.

Lennujuhid kritiseerivad ka uut palgasüsteemi, ehkki kõige kogenumad neist võivad teenida kuus kuni 45 000 Poola zlotti (umbes 9700 eurot).

Varssavi Frédéric Chopini lennujaama 216 lennujuhist lahkus eelmisel kuul töölt 44 ja aprillis ähvardab töölt lahkuda umbes 130. Lennujuhtimisameti uus juht asus ametisse 31. märtsil ja praegu käivad läbirääkimised.

Poola kõrgem kontrolliasutus on leidnud lennujuhtimisteenuste ameti töös puudujääke ja sisepingeid. Lennujuhid kurdavad ületöötamise pärast.

Märtsi keskel oli õhuruum Ida-Poola kohal reserveeritud üksnes sõjaliseks väljaõppeks ja kaitseotstarbeks, kuna Venemaa tungis kallale Poola naaberriigile Ukrainale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles