Ka Soomes lastakse Rootsi printsessi sünni puhul aupauke

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi relvajõud tulistasid uue printsessi sünni puhul suurtükist aupauke juba täna.
Rootsi relvajõud tulistasid uue printsessi sünni puhul suurtükist aupauke juba täna. Foto: SCANPIX

Ülehomme tulistatakse ka Soome linnades aupauke Rootsi kroonprintsessi Victoria esiklapse sünni puhul. YLE teatel järgitakse nii 18. sajandist pärinevat traditsiooni ja tseremooniatel kantakse sobivaid ajaloolisi riideid.


Ajalooseltside ja Rootsi saatkonna koostöös korraldatud üritused leiavad aset Jyväskyläs, Helsingis, Turus, Loviisas, Haminas ja Kankanpääs.

«18. ja 19. sajandil olid aupaugud tavapärane viis informeerimaks inimesi, et on sündinud uus troonipärija,» selgitas Jyväskylä Rautpohja relvaklubi liige Markku Arvonen. «Loomulikult võtame me asja praegu kergemalt, kuid seda tehakse siiski õigel moel.»

Väike printsess sündis täna hommikul Karolinska haiglas. Vastsündinu on nüüd troonipärimisjärjekorras oma ema järel teine. Tema nimi tehakse teatavaks lähipäevil.

2010. aastal abiellunud kroonprintsess Victoria (34) ja tema endise personaaltreeneri Danieli (38) tütar on ühtlasi ka kuningas Carl XVI Gustafi ja kuninganna Silvia esimene lapselaps.

Rootsi kuningapere eksperdid leiavad YLE teatel, et see väike laps oli täpselt see, keda sealsel monarhial praegu vaja oli. Viimati jõudis Rootsi kuningakoda suurtesse lehepealkirjadesse 2010. aastal, kui kuningast ilmus mitteametlik biograafia, mille kohaselt oli tal armulugu lauljatariga, ta külastas striptiisiklubisid ja oli isegi kaudses kontaktis organiseeritud kuritegevusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles