Rootslanna keeldub nelja aasta eest surnud ema matmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ühe neli aastat tagasi 90 aasta vanuselt surnud rootslanna keha ootab külmutatuna jätkuvalt matmist, sest tema tütar keeldub ema muldasängitamisest enne, kui arstid on surmapõhjuse kindlakstegemiseks sooritanud lahkamise, kirjutab ajaleht The Local.


«See on tragöödia kõigile asjaga seotutele. Tema võitleb millegi eest, millesse ta usub. Samal ajal väärib tema ema maetud saamist ja rahu leidmist,» kirjeldas Sundsvalli koguduse dekaan Tor Frylmark ajalehele Dagbladet.

Külmutatud naine suri nelja aasta eest Ida-Rootsis Sundsvalli haiglas. Tema tütar süüdistab arste selles, et nood ei üritanud ema elustada ja andsid talle elu viimastel päevadel valet ravimit.

Arstid on aga keeldunud lahkamisest, öeldes, et surmapõhjus oli ilmselgelt südamerabandus ja enamat nad teha ei saa.

Kuigi lahkunu tütar on rääkinud oma juhtumist mitmele meediakanalile, pole ta ometi toetust leidnud. Politsei on juhtumi sulgenud, öeldes, et ei kahtlusta kuritegu.

Praegu hoitakse surnukeha külmutatult Skönsi koguduse krematooriumis.

Frylmark on surnu tütrega ühendust võtnud, öeldes, et kogudusel on kohustus naine matta, kuid tema järglane pole sellega nõustunud. «See ei läinud hästi. See oli lühike vestlus. Ta ei soovinud isegi arutada matmist,» meenutas Frylmark.

Kohalikud võimud otsustasid korraldada matuse, kuid tütar kaebas selle otsuse edasi maakonnanõukokku, kust oodatakse praegu vastust. Dagbladeti kohaselt on tütar pöördunud ka Euroopa Inimõiguste kohtu poole ning lubab pärast selle otsust matuse korraldada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles