Vene opositsiooniaktivistile mõisteti 15 päeva aresti

Postimees
Copy
Vene opositsiooniaktivist Vladimir Kara-Murza.
Vene opositsiooniaktivist Vladimir Kara-Murza. Foto: Clemens Bilan/Epa/Scanpix

Vene opositsiooniaktivist Vladimir Kara-Murza mõisteti 15 päevaks aresti.

Prominentne Venemaa opositsiooniaktivist ja Ukraina invasiooni häälekas kriitik mõisteti Moskvas 15 päevaks aresti, süüdistatuna politsei korralduste eiramises eile õhtul oma kodust lahkudes, ütles tema advokaat.

40-aastane Vladimir Kara-Murza on Kremli kriitik, kelle sõnul mürgitati ta 2015. ja 2017. aastal Moskvas tahtlikult kättemaksuks tema lobitöö eest kehtestada USA ja ELi sanktsioonid Venemaa ametnikele, keda süüdistatakse inimõiguste rikkumises.

2015. aastal maha lastud opositsiooniliidri Boriss Nemtsovi lähedane sõber Kara-Murza suri peaaegu esimese juhtumiga seoses neerupuudulikkusesse.

Tema kauaaegne advokaat Vadim Prohhorov ütles, et politsei süüdistas Kara-Murzat oma kõnnitempo muutmises ja põgenemiskatses, kui nad eile õhtul talle maja ees lähenesid.

Pole selge, kas Kara-Murza vahistamine on seotud tema vastuseisuga Venemaa tegevusele Ukrainas. Vahetult enne seda oli Kara-Murza jaganud kommentaare välismeediale, milles ta Vene invasiooni tugevalt hukka mõistis.

Eelmisel kuul võttis Venemaa parlament vastu seaduse, mis näeb ette kuni 15-aastase vanglakaristuse sõjaväe kohta tahtliku «võltsuudiste» levitamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles