LAV-is sai üleujutustes surma vähemalt 45 inimest

Copy
Lõuna-Aafrika Vabariik, Durban 12. aprill 2022.
Lõuna-Aafrika Vabariik, Durban 12. aprill 2022. Foto: RAJESH JANTILAL/AFP/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis on sadamalinnas Durbanis ja lähiümbruses vihmadest põhjustatud üleujutustes ja mudalaviinides saanud surma vähemalt 45 inimest, ütlesid teisipäeval võimud.

«Viimased teated viitavad sellele, et üle 45 inimese on kaotanud oma elu tugevate vihmade tagajärjel, see arv võib tõenäoliselt suureneda, kui laekub uusi teateid,» ütles KwaZulu-Natali provintsi ühisvalitsemise osakond avalduses.

Päevi kestnud tugevad vihmad ujutasid üle mitmeid piirkondi ning sulgesid teid kõikjal kaguosa sadamalinnas. Maalihked tõid aga endaga kaasa raudteeliikluse sulgemise kogu provintsis, mille suurim linn on Durban.

Kriisihalduskeskus andis inimestele tungiva soovituse püsida kodudes ning andis madalamates piirkondades elavatele inimestele korralduse liikuda maastikul kõrgemale.

«See on täielik õudusunenägu. Küllaga mudalaviine, inimesed surevad, hooned kukuvad kokku,» ütles Durbanis asuva parameedikute teenistuse direktor Garrith Jamieson AFP-le, prognoosides paraku ka ohvrite arvu tõusu.

Kannatada on saanud üle 2000 elumaja ning 4000 «mitteametliku» kodu, teiste sõnadega osmiku, millest paljud on osaliselt või täielikult purustatud, ütles provintsijuht Sihle Zikala ajakirjanikele.

Päästetöödest võtavad osa ka sõjaväelased, aidates evakueerida mõjutatud piirkondadesse lõksu jäänud inimesi, märkis provintsi ühisvalitsemise osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles